Ochrana osobných údajov

Udeľujem  spoločnosti MAXIN‘S People Slovakia, s. r. o.so sídlom Bajkalská 22, 821 09 Bratislava, IČO: 50 657 160, (ďalej len „prevádzkovateľ“) súhlas na spracovanie osobných údajov uvedených vo formulári, v profesijnom životopise, osobnom dotazníku a osobných údajov získaných pri osobnom pohovore za účelom posúdenia vhodnosti uchádzača na obsadenie požadovanej pracovnej pozície. Účelom spracúvania osobných údajov prevádzkovateľom je poskytovanie personálneho a kariérneho poradenstva pre dotknutú osobu, a to najmä za účelom sprostredkovania zamestnania u iného zamestnávateľa (príjemca).

Mám záujem o zasielanie pravidelných ponúkpráce (Newsletter) na mnou vybraný druh práce, prostredníctvom zadanej e-mailovej adresy alebo formou SMS správ.

Podmienky spracovania osobných údajov

Právnym rámcom spracovania osobných údajov je zákona č. 18/2018 Z.z. o ochrane osobných údajov v znení neskorších predpisov (ďalej len „zákon o ochrane osobných údajov“) a Nariadenie Európskeho parlamentu a Rady (EÚ) 2016/679, ktoré upravujú najmä ochranu práv fyzických osôb pred neoprávneným zasahovaním do ich súkromného života pri spracúvaní ich osobných údajov, práva, povinnosti a zodpovednosť pri spracúvaní osobných údajov fyzických osôb.

Účelom spracúvania osobných údajov prevádzkovateľom je poskytovanie personálneho a kariérneho poradenstva pre dotknutú osobu, a to najmäza účelom sprostredkovania zamestnania u iného zamestnávateľa (príjemca) alebo dočasného pridelenia k zamestnávateľovi, ktorý ponúka pracovné príležitosti pre agentúrnych zamestnancov. Za tým účelom je dotknutá osoba povinný oznámiť prevádzkovateľovi všetky zmeny poskytnutých osobných údajov v lehote 14 dní od uskutočnenia zmeny.

Prevádzkovateľ sa bude v medziach vymedzeného účelu spracovávať údaje o totožnosti dotknutej osoby (titul, meno, priezvisko), údaje o trvalom a prechodnom pobyte dotknutej osoby (adresa, číslo domu, obec, PSČ a štát), údaje o národnosti, fotografiu, kontaktné údaje (telefón, e-mail), údaje o dosiahnutom vzdelaní (stupeň vzdelania, vzdelávacia inštitúcia, doba štúdia, rok ukončenia štúdia, akademický titul), údaje o predchádzajúcich zamestnaniach (druh práce, zamestnávatelia), údaje o kvalifikácii a zručnostiach (odborné skúšky, certifikáty, vodičský preukaz),očakávania uchádzača vo vzťahu k požadovanej pracovnej pozície alebo vykonávanej práci, dátumu nástupu a očakávaných platobných podmienkach.

Právnym základom na spracúvanie osobných údajov je súhlas dotknutej osoby udelený prostredníctvom registrácie na webovej stránke prevádzkovateľa zaznamenaný elektronickými prostriedkami, prípadne písomný súhlas, na sprístupnenie a poskytnutie osobných údajov z informačného systému spoločnostiam v skupine Maxins a inými subjektom (príjemcom), najmä potencionálnym zamestnávateľom, vrátane subjektov v členských štátoch Európskej únie, a to výlučne vo vzťahu k vyššie vymedzenému účelu spracúvania. Dotknutá osoba súhlasí s cezhraničným tokom osobných údajov, a teda s poskytnutím a sprístupnením týchto osobných údajov do členských krajín Európskej únie.      

Dotknutá osoba berie na vedomie, že v prípade úspešného sprostredkovania zamestnania prevádzkovateľom budú jej osobné údaje poskytnuté aj Ústrediu práce, sociálnych vecí a rodiny Slovenskej republiky podľa ustanovenia § 31 ods. 1 písm. e) zákona č. 5/2004 Z.z. o službách zamestnanosti v znení neskorších predpisov.

Dotknutá osoba má v súlade s ustanoveniami o ochrane osobných údajov:      

  1. právo na poskytnutie informácií o druhu, štruktúre a priebehu ich spracovania osobných údajov,
  2. právo požadovať od prevádzkovateľa prístup k osobným údajom,
  3. právo na opravu osobných údajov,
  4. právo vziať späť súhlas so spracovaním osobných údajov, ktorý dotknutá osoba predtým prevádzkovateľovi udelila,
  5. podať návrh na začatie konania podľa § 100 zákona o ochrane osobných údajov,
  6. právo na vymazanie alebo obmedzenie spracúvania osobných údajov,
  7. právo namietať spracúvanie osobných údajov ako aj právo na prenosnosť osobných údajov,

Zakazuje sa spracúvanie osobitných kategórií osobných údajov. Osobitnými kategóriami osobných údajov sú údaje, ktoré odhaľujú rasový pôvod alebo etnický pôvod, politické názory, náboženskú vieru, filozofické presvedčenie, členstvo v odborových organizáciách, genetické údaje, biometrické údaje, údaje týkajúce sa zdravia alebo údaje týkajúce sa sexuálneho života alebo sexuálnej orientácie fyzickej osoby.

Pri spracúvaní osobných údajov možno využiť na účely identifikovania fyzickej osoby všeobecne použiteľný identifikátor len vtedy, ak jeho využitie je nevyhnutné na dosiahnutie daného účelu spracúvania. Súhlas so spracúvaním všeobecne použiteľného identifikátora musí byť výslovný a nesmie ho vylučovať osobitný predpis, ak ide o jeho spracúvanie na právnom základe súhlasu dotknutej osoby. Zverejňovať všeobecne použiteľný identifikátor sa zakazuje; to neplatí, ak všeobecne použiteľný identifikátor zverejní sama dotknutá osoba.

Prevádzkovateľ je povinný zachovávať mlčanlivosť o osobných údajoch, ktoré spracúva. Povinnosť mlčanlivosti trvá aj po ukončení spracúvania osobných údajov. Prevádzkovateľ sa zaväzuje osobné údaje zamestnanca chrániť, zamedziť neoprávneného prístupu k nim, a po uplynutí doby ich uchovávania uloženej zákonom alebo zániku účelu ich spracovania zabezpečiť ich následnú likvidáciu (vymazanie).

Dotknutá osoba má právo na to, aby prevádzkovateľ bez zbytočného odkladu opravil nesprávne osobné údaje, ktoré sa jej týkajú. So zreteľom na účel spracúvania osobných údajov má dotknutá osoba právo na doplnenie neúplných osobných údajov.Dotknutá osoba má právo na to, aby prevádzkovateľ bez zbytočného odkladu vymazal osobné údaje, ktoré sa jej týkajú, a príslušný orgán je povinný bez zbytočného odkladu vymazať osobné údaje, ak

  1. spracúvanie osobných údajov je v rozpore so zásadami spracúvania osobných údajov,
  2. spracúvanie osobných údajov je v rozpore požiadavkami na spracovanie osobitných kategórií osobných údajov
  3. výmaz osobných údajov je nevyhnutný na účel splnenia povinností podľa tohto zákona, osobitného predpisu alebo medzinárodnej zmluvy, ktorou je Slovenská republika viazaná.

Kontaktné údaje prevádzkovateľa:

Bajkalská 22

Bratislava- mestská časť Ružinov

82109

Podnety a žiadosti týkajúce sa spracovania osobných údajov môžu zamestnanci zasielať na e-mailovú adresu gdpr@maxins.sk, ktorá bola zamestnávateľom zriadená práve na tento účel. Zamestnávateľ ako prevádzkovateľ určil na účely spracovania osobných údajov zodpovednú osobuIveta Mintálová, +421907711300, imintalova@maxins.sk.

 

 

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com