fbpx
MAXIN’S news

Ako môžu nižšie úrokové sadzby podporiť slovenskú ekonomiku: Názor Erika Maxina

  • Viliam Dzuriš
  • 16. Oktober 2024

Nižšie úrokové sadzby prinášajú podnikateľom úľavu a nové príležitosti pre ekonomický rast. „Nižšie úrokové sadzby sú pre podniky významnou úľavou,“ hovorí Erik Maxin, zakladateľ MAXIN’S Group. Vďaka dostupnejším úverom môžu firmy slobodnejšie investovať do inovácií, rozširovania a infraštruktúry. To následne vedie k zlepšeniu produktivity a konkurencieschopnosti, čím sa podporuje slovenské podnikanie. „Stimulácia spotrebiteľského dopytu prostredníctvom nižších úverových nákladov môže pomôcť celej ekonomike prosperovať,“ dodáva Maxin.

Význam pre malé a veľké podniky

Jednoduchší prístup k financovaniu posilňuje podniky všetkých veľkostí. Menšie podniky, ktoré často čelia vyšším prekážkam pri získavaní kapitálu, môžu teraz využiť priaznivejšie úverové podmienky na svoj rozvoj. Väčšie korporácie využívajú tieto podmienky na ďalšiu expanziu, čo následne vedie k tvorbe nových pracovných miest a zlepšeniu ekonomickej stability. „Pre menšie firmy je to obrovská príležitosť na získanie finančných prostriedkov za prijateľnejších podmienok, zatiaľ čo väčšie podniky môžu výrazne rozšíriť svoje aktivity,“ dopĺňa Maxin.

Dlhodobé efekty na slovenské podnikanie

Zníženie úrokových sadzieb jasne ukazuje snahu centrálnych bánk podporiť ekonomický rast a oživiť trh. Erik Maxin zdôrazňuje, že tieto opatrenia môžu výrazne posilniť dôveru podnikateľov a spotrebiteľov. „Je dôležité, aby si podniky uvedomili potenciál týchto zmien a aktívne ich využívali na svoj prospech. Nižšie náklady na financovanie nepredstavujú len rozširovanie, ale aj efektívnejšie zvládanie každodenných výziev,“ vysvetľuje Maxin.

Slovenské podniky, ktoré dokážu využiť priaznivé finančné podmienky, podporia inovácie, rast a tvorbu pracovných príležitostí. Nižšie úrokové sadzby tak vytvárajú priestor pre stabilný a trvalo udržateľný rozvoj slovenského hospodárstva.

Suchst du Arbeit?

Hinterlassen Sie uns Ihre Kontaktdaten und wir melden uns bei Ihnen.

Trage deine Telefonnummer ein.
Súhlaste so spracovaním osobných údajov.

Správa sa odosiela ...

Neváhajte nás kontaktovať
Nenašli ste pracovnú ponuku, ktorú ste hľadali?

Volajte na bezplatnú infolinku

0800 365 800

   

alebo nám zanechajte svoj telefonický kontakt

Trage deine Telefonnummer ein.
Súhlaste so spracovaním osobných údajov.

Správa sa odosiela ...