MAXIN’S news

Ako trendy na pracovnom trhu ovplyvňujú zamestnanosť na Slovensku?

  • Viliam Dzuriš
  • 21. augusta 2024

V dynamickom pracovnom prostredí, akým je dnešné Slovensko, sa neustále objavujú nové výzvy a trendy, ktoré menia spôsob, akým fungujú zamestnávatelia a zamestnanci. Personálna agentúra MAXIN’S People, s dlhoročnými skúsenosťami na trhu, sleduje tieto zmeny a prispôsobuje svoje služby tak, aby svojim klientom poskytla čo najlepšiu podporu pri navigovaní týmito trendmi.

1. Rekreačné poukazy: Trend, ktorý zamestnanci nevidia ako rozhodujúci benefit

Podľa Kataríny Garajovej, generálnej riaditeľky MAXIN’S Group, sú rekreačné poukazy stále obľúbené medzi zamestnancami, avšak nepatria medzi benefity, ktoré by výrazne ovplyvňovali ich rozhodnutia pri výbere zamestnávateľa. Tento trend naznačuje, že zatiaľ čo zamestnanci oceňujú možnosti oddychu, rozhodujúce faktory sú často iné – napríklad flexibilita práce, možnosti kariérneho rastu alebo pracovná kultúra.

2. Falošné pracovné ponuky: Nový fenomén aj na Slovensku

V poslednom období sa čoraz častejšie stretávame s fenoménom tzv. „ghost jobs“ alebo falošných pracovných ponúk. Tento trend, ktorý bol doteraz známy hlavne v zahraničí, sa začína objavovať aj u nás. Generálna riaditeľka Katarína Garajová upozorňuje, že tieto ponuky môžu miasť uchádzačov o prácu, keďže ide o pozície, ktoré v skutočnosti neexistujú. Pre firmy je dôležité udržiavať transparentnosť a dôveryhodnosť pri publikovaní pracovných ponúk, aby si udržali dobré meno na trhu práce.

3. Postavenie živnostníkov: Ako by sa malo zmeniť?

Erik Maxin, zakladateľ MAXIN’S Group, sa vyjadril k dôležitému trendu týkajúcemu sa postavenia živnostníkov na Slovensku. Vysoké daňovo-odvodové zaťaženie núti zamestnancov hľadať alternatívy, ako napríklad spoluprácu na základe živnostenského oprávnenia. Tento trend sa stáva čoraz výraznejším, a je preto dôležité, aby sa zamestnávatelia zamysleli nad príčinami tohto javu a prispôsobili svoje stratégie na udržanie kvalifikovaných pracovníkov.

MAXIN’S naďalej sleduje tieto a ďalšie trendy na pracovnom trhu a prináša riešenia, ktoré pomáhajú firmám a zamestnancom úspešne sa adaptovať na meniace sa podmienky. Našim cieľom je poskytovať profesionálne služby, ktoré odrážajú aktuálne potreby a trendy, a tým prispievať k rozvoju a stabilite pracovného trhu na Slovensku.

 

ZDROJ: foto – adobestock | sita.sk 19.8.2024

Hľadáte prácu?

Nechajte nám svoj kontakt a my sa vám ozveme.

Zadajte vaše telefónne čislo.
Súhlaste so spracovaním osobných údajov.

Správa sa odosiela ...

Logo pre motory jws.
Logo volkswagen na čiernom pozadí.
Automobilové logo Snop na čiernom pozadí.
Logo pre skupinu pvl.
Hliníkové logo Nueman na čiernom pozadí.
Logo pre kongsberg automotive.
Je to riadenie prietoku vzduchu v automobiloch.
Logo Hyundai transys na čiernom pozadí.
Neváhajte nás kontaktovať
Nenašli ste pracovnú ponuku, ktorú ste hľadali?

Volajte na bezplatnú infolinku

0800 365 800

   

alebo nám zanechajte svoj telefonický kontakt

Zadajte vaše telefónne čislo.
Súhlaste so spracovaním osobných údajov.

Správa sa odosiela ...