fbpx
MAXIN’S news

Rastúci Záujem o Zelených Zamestnávateľov – Budúcnosť Personalistiky

  • Viliam Dzuriš
  • 1. októbra 2024

V posledných rokoch sme svedkami stále rastúceho záujmu o tému udržateľnosti, a to nielen medzi spotrebiteľmi, ale aj medzi zamestnancami. Ako riaditeľka spoločnosti MAXIN’S som mala možnosť sledovať tento trend zblízka. Zelení zamestnávatelia už dávno nie sú len okrajovou témou. Stávajú sa prioritou pre mnoho mladých absolventov, ktorí vstupujú na pracovný trh, ale aj pre skúsených profesionálov. Tento záujem vzrástol o 15 až 20 percent, čo naznačuje, že nejde o zanedbateľný fenomén.

Čo znamená byť „zeleným zamestnávateľom“?

Byť „zeleným zamestnávateľom“ znamená oveľa viac než len recyklovať alebo znižovať uhlíkovú stopu. Ide o komplexný prístup, ktorý zahŕňa všetky oblasti fungovania firmy. Takéto spoločnosti investujú do obnoviteľných zdrojov energie, podporujú ekologické iniciatívy a zodpovedne pristupujú k svojim dodávateľským reťazcom. Zamestnanci, ktorí sa rozhodujú, kde budú pracovať, dnes viac ako kedykoľvek predtým zohľadňujú hodnoty firmy. Chcú byť súčasťou spoločnosti, ktorá myslí na budúcnosť a zanecháva pozitívny dopad na životné prostredie.

Prečo „zelení zamestnávatelia“ priťahujú kvalitných pracovníkov?

Okrem tradičných benefitov, ako sú finančné a materiálne odmeny, sa zamestnanci zaujímajú aj o hodnoty, ktoré ich budúci zamestnávateľ reprezentuje. Firmy s environmentálnym zameraním získavajú konkurenčnú výhodu na trhu práce, pretože ponúkajú nielen stabilné pracovné miesta, ale aj zmysluplnú prácu. Práve preto zamestnanci často volia „zelených zamestnávateľov“, kde môžu vidieť dlhodobý vplyv svojho úsilia.

Zelený prístup v MAXIN’S

Pre MAXIN’S nie je zelený prístup len módnou vlnou, ale dôležitou súčasťou našej vízie. Naša spoločnosť integruje environmentálne princípy do všetkých aspektov nášho fungovania. Naším cieľom je nielen vytvárať nové pracovné miesta, ale aj podporovať udržateľnú budúcnosť pre našich zamestnancov a komunity, s ktorými spolupracujeme. Sme hrdí na to, že naše hodnoty zahŕňajú aj ciele SDG (Sustainable Development Goals), konkrétne klimatické akcie a zlepšovanie kvality života.

Ako sa môžete stať zeleným zamestnávateľom?

Ak máte záujem prilákať talentovaných a motivovaných zamestnancov, možno je načase zamyslieť sa nad tým, ako začleniť udržateľné princípy do vašej firmy. Nemusíte začať veľkými zmenami – aj malé kroky, ako podpora ekologických iniciatív, zvyšovanie povedomia medzi zamestnancami alebo zavádzanie udržateľných postupov, môžu priniesť veľký dopad. Spoločnosti, ktoré sa rozhodnú ísť touto cestou, nielenže pritiahnú kvalitných pracovníkov, ale prispejú aj k lepšej budúcnosti pre všetkých.

My v MAXIN’S sme pripravení byť súčasťou tejto zmeny. A čo vy?

Hľadáte prácu?

Nechajte nám svoj kontakt a my sa vám ozveme.

Zadajte vaše telefónne čislo.
Súhlaste so spracovaním osobných údajov.

Správa sa odosiela ...

Logo pre motory jws.
Logo volkswagen na čiernom pozadí.
Automobilové logo Snop na čiernom pozadí.
Logo pre skupinu pvl.
Hliníkové logo Nueman na čiernom pozadí.
Logo pre kongsberg automotive.
Je to riadenie prietoku vzduchu v automobiloch.
Logo Hyundai transys na čiernom pozadí.
Neváhajte nás kontaktovať
Nenašli ste pracovnú ponuku, ktorú ste hľadali?

Volajte na bezplatnú infolinku

0800 365 800

   

alebo nám zanechajte svoj telefonický kontakt

Zadajte vaše telefónne čislo.
Súhlaste so spracovaním osobných údajov.

Správa sa odosiela ...